Klankkathedraal - wie?

Lieven Dobbelaere

Lieven is geboren te Gent op 8 november 1979 en begon zijn muzikale studies aan de muziek academie te Oostakker en Gentbrugge. Daar behaalde hij zijn diploma’s trompet, piano en orgel. Daarna ging hij verder in de muziek en behaalde de meestergraad trompet bij Benny Wiame en Steven Devolder, en directie aan het conservatorium te Gent bij Wim Belaen en Dirk Brossé. Hij behaalde ook het pedagogisch diploma. Als jonge trompettist behaalde hij diverse provinciale en nationale solistenprijzen. Later speelde Lieven een aantal jaren bij het Symfonisch orkest van Vlaanderen tijdens zijn studies aan het conservatorium. Nadien besloot hij om zich meer en meer toe te leggen op de cornet en kreeg het medium brassband een prominente rol in zijn muzikale leven.

Dirigent

Lieven dirigeert momenteel KM De Neerschelde uit Gentbrugge en fanfare Euterpe uit Heinkenszand (NL). Daarnaast dirigeert hij veel orkesten op freelance basis in België en Nederland.

Leraar

Lieven is verbonden aan de muziekacademie te Gent (Poel) en MUDA Evergem waar hij een full time functie heeft als leraar koperblaasinstrumenten, klassieke muziekleer en orkest.

Componist

Als componist zijn er al heel wat werken uitgevoerd van zijn hand. Ook arrangementen worden in opdracht gemaakt. Sinds kort heeft hij samen met zijn vrouw Ellen een eigen bedrijf: Fabula Melodica. Hier worden originele luistermysteries en -verhalen gecreeërd, zowel tekst als muziek.

Sandra Van der Gucht

Sandra Van der Gucht (1979, Gent) studeerde als allround-klavierspeelster aan het Lemmensinstituut te Leuven en behaalde er de meestergraden voor piano met onderscheiding in 2002, voor kamermuziek met onderscheiding in 2003, voor orgel met grote onderscheiding in 2006 en voor klavecimbel met grote onderscheiding in 2017.

Haar brede interesseveld resulteerde in artistieke projecten als “De Zonnekoning Ongezien”, een muziektheatervoorstelling over Louis XIV; het ensemble “The Legacy of Bach”, een jong barokensemble dat muziek brengt van Bach in combinatie met nieuwe muziek die in opdracht van dit ensemble wordt gecomponeerd; de creatie van “Sports Sonorizated” voor piano solo van Nicolas de Cock; uitvoeringen “Orgel en dans”, met hedendaagse danseres Svitlana Kolesova; vierhandige improvisatieconcerten met Jozef Sercu; inspelingsconcerten van het Lovaertorgel te Gontrode, gerestaureerd door Joris Potvlieghe.

Sandra concerteerde als solist met het orgelconcerto van Poulenc, het klavecimbelconcerto WV 204 van Krebs, het Brandenburgs concerto V BWV 1050, het concerto voor 4 klavecimbels BWV 1065 en het klavecimbelconcerto in d BWV 1052 van Bach. Daarnaast is zij terug te vinden op het podium als begeleidster en continuospeler. Zij is te beluisteren op de CD “Five centuries of Flemish harpsichord music” (Phaedra-2015) van Jan Devlieger in enkele duo’s voor 2 klavecimbels.

Op pedagogisch vlak realiseerde Sandra workshops rond “Creërend muzikant” voor OVSG en publiceerde ze “Piano-avonturen”, een creatieve pianomethode voor jonge leerlingen uitgegeven bij HRDSCR Editions in 2020.

Sandra is coördinator en artistiek docent begeleidingspraktijk en klavier aan het KASK/Conservatorium – School of Arts – HoGent.

Winkelwagen