Time is Money - De Tijdroof

Spelregels

Welkom bij Time is Money. Indien jij (of je gezelschap) dit nog niet deed, kan je luisteren naar onderstaande audio om te weten hoe de Fabula Melodica-games werken.

Enkele tips:

  • Niets is verboden om dit mysterie te ontrafelen. Dingen opzoeken, het gebruik van alles wat je maar wil en in huis hebt, is toegestaan!
  • Indien mogelijk, speel dan de geluidsbestanden af op een laptop of computer. Dit is eenvoudiger in gebruik en zorgt dat je gemakkelijker kan wisselen tussen hintpagina en spelpagina. Bovendien hebben jullie dan mogelijk nog een smartphone ter beschikking om dingen op te zoeken indien nodig.
  • Er is zijn hintpagina’s waarop jullie hints kunnen vinden. Voor het eigen spelplezier, open je deze best pas als je echt vast komt te zitten. Je vindt de link doorheen het spel.
  • Terugspoelen of het bestand op pauze zetten is normaal gezien niet nodig, tenzij dit wordt aangegeven. Jullie zijn natuurlijk altijd vrij om te doen wat jullie zelf willen om jullie spelplezier te verhogen.
  • Zorg dat je je antwoord altijd intypt zonder hoofdletters, leestekens en/of spaties.

Time is money - inleiding

Luister naar het volgende fragment en leer zo de heer Verlinden kennen.
O ja, schrijven is nog niet zo belangrijk, maar spits wel je oren…

Opmerking: dit is dezelfde inleiding als bij het spel De Tijdloterij. Indien je dit al beluisterde, dien je dit niet opnieuw te doen.

De tijdroof

De tijdroof - deel 2

Proficiat, je hebt deel 2 van het verhaal ontgrendeld! Klik hieronder bij 'deel 2' om het vervolg van het verhaal te beluisteren. Scroll naar boven als je deel 1 opnieuw wil beluisteren.

De tijdroof - deel 3

Proficiat, je hebt deel 3 van het verhaal ontgrendeld! Klik hieronder bij 'deel 3' om het vervolg van het verhaal te beluisteren. Scroll naar boven als je deel 1 of deel 2 opnieuw wil beluisteren.

De tijdroof - deel 4

Proficiat, je hebt deel 4 van het verhaal ontgrendeld! Klik hieronder bij 'deel 4' om het vervolg van het verhaal te beluisteren. Scroll naar boven als je deel 1, deel 2 of deel 3 opnieuw wil beluisteren.

Heb je het antwoord gevonden? 

Wat moet de heer Verlinden afleiden uit zijn vondst?

Geef hier je gevonden oplossing in. Noteer alles aan elkaar zonder spaties en leestekens.

Dit spel werd ontwikkeld door Fabula Melodica. Met teksten van Ellen Vanderhoven en muziek van Lieven Dobbelaere. Met grote dank aan de muzikanten die de muziek inspeelden: Lieven Dobbelaere, Hendrik Dobbelaere, Dorien Godfroid, Francis Impens en Kris Mampaey. Met extra grote dank aan TimSound, voor de technische bijstand.

Geluidssamples afkomstig van freesound.org.